GDPR

Allmänt
Den 25 Maj 2018 börjar GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla inom hela EU och ersätter den nuvarande svenska personuppgiftslagen (PUL). GDPR är en ny EU-förordning som ökar kraven på hur företag får behandla och hantera kunders personuppgifter. Detta för att du skall känna dig trygg och säker när du delar med dig av dina personliga uppgifter.

Kod & Knåd (tidigare CarambaSyd/mrtechnology) lägger stor vikt vid din personliga intigritet och ditt skydd av personuppgifter. Här beskrivs hur dina personuppgifter behandlas och till vilket syfte.

Bokningssystem
Bokning av besök på massagemottagningen kan göras via ClinicBuddy (en extern tjänst) där du kan skapa ett konto. För kontot behövs namn, epost och även personnummer. Anledningen till att personnummer krävs är att ClinicBuddy även används av legitimerade vårdgivare, och även om det är massage du bokar, så följer detta tyvärr med i bokningssystemet per automatik. Om du vill ha ditt konto hos ClinicBuddy raderat så kontakta mig.
ClinicBuddy har stränga säkerhetskrav och avtalet med ClinicBuddy säkerställer att information inte lämnas eller kan hamna i orätta händer. ClinicBuddy är ett så kallat personuppgiftsbiträde enligt gällande regler.

Fakturering
Fakturering sker genom Visma eEkonomi som även har ett kundregister där alla kunder finns inlagda med namn och epost. Företagskunder har även organisationsnummer inlagt. Visma agerar också enligt GDPR och är ett så kallat personuppgiftsbiträde enligt gällande regler.

Journal
Vid ditt första massagebesök får du frågan om dina behandlingar får journalföras. Detta är viktigt för att kunna följa upp behandlingar och besvär över tiden och är ett led i kvalitetssäkringen. Om du accepterar att journalen sparas, så läggs detta vid varje besök:
- anledningen till att du söker hjälp
- vilken behandling du har fått hos mig och resultatet av eventuella undersökningar som har gjorts
- namn, epost, telefonnummer för att kunna kontakta dig vid behov, t ex flytta en behandling eller följa upp tidigare massage

Informationsskydd
Endast jag, Markus Rytterkull, har tillgång till informationen du lämnar och som hamnar i journalen, hos ClinicBuddy eller Visma eEkonomi.
Inga uppgifter som lämnas av dig kommer någonsin att hamna hos tredje part för manuell behandling eller säljas vidare.

Radera personuppgifter
Du kan när som helst kontakta mig för att få information om vilka personuppgifter som har sparats om dig eller om du vill att dina personuppgifter ska raderas. Underlag till fakturering samt bokningar kommer dock sparas enligt Skatteverkets regler för bokföring och spårbarhet.

Cookies
Cookies för att förbättra tillgången till webbplatserna och identifierar återkommande besökare. Användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Samtycke
Genom att använda webbplatsen, anlita mig för externa tjänster som konsult, boka tider och godkänna att dina uppgifter lagras i journal så godkänner du integritetspolicyn. Du kan när som helst återkalla samtycket genom att kontakta mig.