Den bästa semesterträningen!

Den bästa semesterträningen!

Den bästa semesterträningen!

Den bästa semesterträningen!

Är så klart den som blir av...

Om man tränar i vanliga fall, och har rutiner kring jobb och vardag, faller detta lätt bort under semestern, och det blir inte så mycket träning. Eller så brukar du ha svårt att hinna med träning i vanliga fall, och har du tid för träning under semestern, och det är ju bra!

I vilket fall så tror jag är redo för en semester-boost - här ett par tips på lämplig träning!

park-workoutjpg

(http://darebee.com/workouts/park-workout.html)

1. Vill du kunna träna hemma, utan vikter? Träna som en Storm trooper, the Nights Watch, Nikita eller Tarzan - finns en massa program att ladda ner här: http://darebee.com/workouts.html
Du kan också byta tema varje dag för att matcha kvällens tv-program (nej, Morden i midsommer finns INTE som träningstema, hade varit alldeles för slött)

2. Tänk på att allt som är jobbigt är träning! Så istället för att gå till gymmet kan ett rejält trädgårdsarbete ge en liknande effekt. Passa på och slit!

3. Istället för att jaga den närmaste parkeringsplatsen på stranden eller på stormarknaden, så parkera långt bort, bär kassar istället för vagn och det blir jobbigt, och därmed blir du tränad!

4. Eftersom du har färre tider att passa kan du gå till affären ett par km bort, eller cykla när du ska iväg. Gör vad som helst, bara du rör på dig!

5. Sätt upp ett mål - det kan vara ett lopp, en utmaning på egen hand, eller ett visst antal träningspass - och en fin belöning. Om du når ditt mål, så är du grym och ska belönas! Målet ger ett extra fokus, om du gillar sånt.

6. Kör en mastondont-utmaning! Visst borde du kunna gå till lantstället 3mil bort, om du har tid på dig, eller cykla dom där 10milen till släkten? Packa matsäck, samla mod och gör något mycket jobbigare än vad du brukar göra! Det fixar du!! (Får du ont, eller mår dåligt, så bryter du såklart - detta gör du för att utmana dig själv, inte skada dig själv...)

Vad du än väljer att göra under semestern, så ha skoj, ta hand om dig och njut :-)

2