Att må bra eller att komma i form är inte en ”one-size-fits-all”. För att lyckas långsiktigt måste du ta reda på vad som passar just dig!

Och det kan jag hjälpa dig med 🙂

Oavsett om du vill…

 • komma i form
 • hitta din optimala vikt
 • stressa mindre
 • få in hälsosammare vanor i vardagen

Så är du på rätt plats! ”Hälsa är lätt, när man gör rätt!”

Hej!
Jag heter Markus Rytterkull och jag är certifierad massör och även hälsocoach sedan 9 år, verksam i Lund på Medicon Village. Förutom massage är jag riktigt fascinerad över hur allt med hälsa hänger ihop: rörelse – träning – sömn – stresshantering och hur vi kan använda detta som verktyg för att må riktigt bra 🙂

Vad behöver du?

Komma i form

Vad innebär att ”komma i form” för dig? Det kan handla om att få tillbaks energin från förr! Eller hitta hälsosammare vanor med mer träning och rörelse? Kanske träna inför ett lopp? Det gäller att hitta det som motiverar dig och gör dig sugen på nästa steg!

Jag hjälper till att bestämma nuläget och avstämningar längs vägen. Tillsammans skissar vi på en väg framåt och jag är bollplanket ifall hinder dyker upp.

Det blir kul, detta!

Stressa mindre

Många drabbas av stressbekymmer, ofta pga en kombination av jobb och livsstil, som kan vara svårt att reda ut själv. Jag hjälper till med att förklara varför stressen uppstår och en väg framåt. Vad kan du göra på egen hand för att hantera stressen bättre? Och vad kan du göra själv för att se till att stressen inte uppstår?

Hitta din optimala vikt

Den optimala vikten för många är ett par kg mindre. Det finns många sätt att gå ner i vikt, men frågan är vilket sätt som passar dig? Jag är ute efter att hitta en väg framåt för dig som passar bra in i livet du lever idag och som är ett lätt steg att ta. Dessutom behöver det vara en väg som är hållbar över tid, och inte bara ett tillfälligt projekt.

Det är enkelt att gå ner i vikt, men det är inte lätt 🙂

Så här funkar det med hälsocoachningen:

 • Första träffen: uppstartsmöte
  Vi går igenom ditt nuläge, mål och vilka möljigheter du har du idag. Sedan diskuterar vi möjliga vägar framåt och vad som är ett lämpligt första steg.
 • Andra träffen: nästa steg
  Efter intron har du mer kött på benen och en klarare väg framåt. Du har funderat på var du vill komma och hur vi tillsammans kan hjälpas åt.
  Då går vi igenom din plan och teorin bakom i mer detalj.
 • Tredje, fjärde, femte, … träffen: träning och uppföljning
  Dessa träffarna beror helt på vad du vill ha hjälp med och hur snabbt vi når dit 🙂
  Planen ändras efterhand och anpassas så att den passar dig. Fungerar inte träningen? Då testar vi något nytt!
  Gillar du inte maten? Inga problem, då ändrar vi upplägg!

Låter detta vagt? Yes, jag förstår! Eftersom jag inte än vet du vad vill ha hjälp med, eller var du är idag, så går det inte skriva mer detaljerat.

Jag skulle se detta som en process där du upptäcker vad som fungerar för dig, med mitt stöd, och inte en färdig ”produkt”. Så detta är så långt ifrån erbjudande på Facebook typ ”Bygg muskler på en månad” eller ”Gå ner 10kg på 30 dagar” som man kan komma. Detta är personlig kunskap du får, baserat på beprövad forskning och kryddat med det senaste just nu.

Resultat garanteras, men jag vill se långsiktiga resultat som är viktiga för dig, inte tomma ord!

Hur ofta träffas vi?

Ja, det beror på dig och dina mål! Om vi träffas ofta så får du bättre uppföljningar och bra resultat. Om det bara blir en träff så skulle jag se det som en intro eller inspiration som kanske sår ett frö. Men det tar tid att få bestående resultat, oavsett vad man vill ändra på.

Detta upplägget är inte till för dig som vill ha en snabb quick-fix (som inte heller kommer att fungera) utan för dig som tar din hälsa och din framtid på allvar.

Priser för hälsocoachning

Hälsocoachning är godkänt för friskvårdsbidrag enligt skatteverket. Dock kan dina arbetsgivare ha andra regler gällande friskvårdsbidraget, så kolla vad som är godkänt hos er.

TypPris inkl momsTid
Uppstarten*1995 kr2×55 minuter + program
Hälsocoachning945 kr60 minuter
10 x 8450 kr10 x 60 minuter

All betalning sker via faktura i efterskott.


Kvalifikationer


– Studier i Hälsopedagogik, Idrottsfysiologi, Idrottspsykologi och motionspsykologi på Högskola

– Utbildning i massageterapi vilket innebär 1 års studier av muskler, muskelfunktion och skadeförebyggande träning samt vidareutbildningar i dry needling, fascia-behandlingar och smärtproblematik

– Uthållighetsidrottare sedan 25 år i långdistanstriathlon och marathon/ultra-löpning. SM silver i duathlon i åldersgrupp

— Styrketränat regelbundet och varit intresserad av personlig utveckling i 35 år och har testat alla varianter av träning och hälsotrender 🙂