Vill du komma igång med löpning eller ta din löpning till nästa nivå?

Med mig som löpcoach får du en effektivare löpteknik och träningsprogram (med uppföljning) för mål av alla slag:

 • hjälp att komma igång från grunden
 • program och teknik för ditt första 5-km lopp
 • träning och utvärdering för skadefri löpning
 • program för en bättre tid på milen
 • siktar du på klassikern? Träning inför Lidingöloppet
 • träningsprogram och upplägg för ett roligt maraton eller din första ultra!

Med 25 års erfarenhet av löpning på marathondistans och längre, och fem år som löpcoach både med individer och grupper, så vet jag vad som gäller.

Varför just löpning?

Löpning är den enklaste träningsformen och du kan göra det när och var som helst 🙂
Det kräver inte mycket utrustning, går att göra året runt när det passar dig och är väldigt bra träning! Löpning sänker stressnivåer, gör dig mer koncentrerad på jobbet och mer avspänd när du kommer hem. Vissa kan till och med säga att dom blir lyckligare av att springa!
Och det är det som poängen, tycker jag: att må så bra man kan och njuta av livet fullt ut!

Träningsprogram?

Ja, om du vill lyckas med din löpning. Vad innebär då ”att lyckas”? Oavsett om du siktar på tidsmål, bara vill må bra i vardagen eller vill springa längre och längre, så behöver man ett träningsprogram. Ett träningsprogram ger dig en anledning att komma ut lite oftare, att ha olika sorters löppass vilket gör att det blir roligare att springa och hjälper även till att undvika skador genom variation och lugnare veckor. Dessutom så är det ett perfekt verktyg för uppföljning och ändringar inför kommande program!

Löpteknik!

Det är skönt att komma ut och springa! Men det är skönare att springa när det går lätt och inte är så jobbigt. Där kommer löptekniken in! Om man får till ett steg där man inte springer med bromspedalen nedtryckt så blir det lättare och går snabbare, utan extra ansträngning.
När vi var små och lärde oss att gå och springa, så fick vi ett visst rörelsemönster. Det har vi kvar en del av idag och det är en av anledningingarna till att vissa ”råkar” springa snabbt, medan andra är långsammare.
Men oavsett hur man springer idag så finns ett enkla övningar som kan leda till ett effektivare och smidigare steg.
En annan fördel med att springa lite smidigare är att risken för skador minskar, och det är ju bra – det finns inget som tar bort glädjen från löpning så snabbt som skador :-/

Inför lopp

Många blir taggade av att träna inför ett lopp. Man kanske ska springa ihop med kompisar och göra det till en rolig grej, eller så vill man bara ha ett fokus för sin träning.
Loppet blir mycket roligare om man är förberedd, oavsett om man siktar på att fullfölja med ett leende eller om man siktar på ett nytt personbästa. Och där kommer löpcoachen (= jag) in: jag hjälper dig med ett program för slutträningen inför loppet, hur du förbereder dig precis innan och även upplägg under loppet. Om du ska testa dig fram på egen hand så kommer det ta rätt många lopp innan du hittar rätt, här får du genvägen till ett lyckat lopp 🙂

Så här funkar det att löpträna med PT

 1. Första träffen: uppstartsmöte
  Vi går igenom nuläge, mål och gör några enklare rörelse/styrketester. Sedan görs ett konditionstest till fots. Beroende på din träningsnivå så finns olika upplägg – från 1,6km rask promenad till 12 minuters hård löpning med ett Cooper-test. Kom omklädd, redo för löpning!
 2. Andra träffen: genomgång av ditt löpprogram och övningar
  Efter din första träff har jag gjort upp ett löpträningsprogram åt dig. Vi går igenom ditt träningsprogram och vad du gör under ett träningspass: uppvärmning, övningar i detalj och nedvarvning efteråt.
  Du får här all information du behöver för att löpträna på ett effektivt och säkert sätt.
 3. Tredje, fjärde, femte, … träffen: program, träning och uppföljning
  Dessa träffar beror helt på hur du vill sköta din träning men ditt program anpassas till dina framsteg och möjligheter. Man kommer långt på att ta ett steg i taget om man går åt rätt håll!

  Ett vanligt upplägg för de som är vana löpare är att man träffas efter varje träningsblock (2-3 månader) och gör en uppföljning och ett nytt program för kommande period.

Förutom löpträningen så rekommenderar jag ofta styrketräning som komplement för att bli en starkare, snabbare och helare löpare.
Läs mer om styrketräning med PT här!

Obs! All löpning sker utomhus, så anpassa kläder efter väder 🙂

Hur ofta träffas vi?

Ja, det beror på dig och dina mål! Men grovt räknat finns tre olika upplägg för löpträning med PT för resultat:

All-in:
Om du är helt ny till löpning och vet att du inte kommer ut på egen hand, så kan vi göra alla pass tillsammans. Då blir träningen verkligen blir av och att du får ut det mesta möjliga av din tid. Två pass i veckan rekommenderas.

Kom-igång:
Efter uppstartsmötet så tränar vi ett pass i veckan tillsammans den första månaden och så tränar du ett pass på egen hand. Därefter kör du på egen hand fram tills det är dags för en avstämning eller du behöver ett nytt program. Bra för dig som har träningsvana från tidigare eller gillar att sköta dig själv.

Kan-själv:
efter uppstarten så springer du på egen hand. Vi träffas när du vill ha en uppföljning och dokumentera framsteg, men det kanske dröjer 1-2 månader mellan gångerna.

Priser för löpträning med PT

Löpträning med PT är godkänt för friskvårdsbidrag enligt skatteverket. Dock kan dina arbetsgivare ha andra regler gällande friskvårdsbidraget, så kolla vad som är godkänt hos er.

All träning betalning sker via faktura i efterskott.

TypPris inkl momsTid
Uppstarten*1995 kr2×55 minuter + program
PT-timme895 kr55 minuter
10 x PT-timme7950 kr10 x 55 minuter

*: Uppstartsmöte, löpträningsprogram och ett första träningpass ingår

OBS! Priserna är baserade på att löpträning sker på dagtid med utgångspunkt i Medicon Village i Lund. Om du vill träffas på annan tid/plats så hör av dig!

För att hålla regelbundna träningstider försöker vi boka in detta i förväg så att du har ett färdigt schema. Sedan kan man alltid ändra vissa tider vid behov, med reservation för att det ibland kan vara trångt i schemat.

PT-tiderna bokar vi in i samråd tillsammans, så dessa är inte bokningsbara i kalendern direkt.

Kvalifikationer:

– Studier i Hälsopedagogik, Coachning, Idrottsfysiologi, Näringslära, Idrottspsykologi och motionspsykologi på Högskola.

– Uthållighetsidrottare sedan 25 år i långdistanstriathlon och marathon/ultra-löpning. SM silver i Duathlon i åldersgrupp.

– Utbildning i massageterapi vilket innebär 1 års studier av muskler, muskelfunktion och skadeförebyggande träning.

— Löptränat regelbundet sedan 1982 och har testat alla varianter och trender.

— Tävlingsledare för Markusloppet – 50km löpning längs Skåneleden sedan 2007.