Har du programmeringsproblem – en webb sajt som måste uppdateras, en integration som inte fungerar längre, gammal kod utan dokumentation, sajter som kraschar eller juniorer som behöver stöd?
Behöver ni få igång en ny sajt så smidigt som möjligt och helst igår?
Låter superskoj, hör av dig 🙂

Jag är frilansande konsult inom webbutveckling på Microsofts plattformar sedan 1998. Arbetar mest med webbutveckling (c#/asp.net/cms/html/js) och allt man kan hitta i en databas, men gillar även när jag får göra en hederlig klientapplikation. När jag inte konsultar håller jag kurser inom systemutveckling åt Edument.

Med över 20 år i branschen så har jag hunnit med att göra alla delar i projekt från förstudie, offert, design, lösning, test, installation, utbildning och drift: och det är det jag gillar mest – helheten 🙂
Därför tror jag att jag gör mer nytta som en stor del av ett litet projekt än tvärtom.

Tidigare har mitt fokus varit mest ”back-end” programmering och integrationer men efterhand så har det flyttats närmare användaren med gränssnitt och texter, när det behövs i projekten. Som sagt, helheten är det roligaste och koden blir inte använd på riktigt innan den löser ett affärsproblem och når ut till användarna.

För stunden har jag 4 kunder som jag hjälper med förvaltning, alltså konsten att hålla en applikation vid liv. Alla verksamheter förändras efter hand och med då gäller det att anpassa era verktyg så att dom hänger med. Ett sätt är såklart att med jämna mellanrum bygga om allt från början (konsultbolag älskar sådant) men ofta man kan hålla saker igång med en liten insats om man får vara med över tid. Flera av applikationerna  har rullat på i över 15 år, inte så vanligt inom IT som det borde vara.

Så om ni har en äldre applikation – webb, klient, databas – som behöver lite handpåläggning så hojta till och skicka ett mail till markus@kodknad.se 💻

PS. Om du vill ha en lång lista på tidigare uppdrag som kolla in mitt cv