Oavsett vad du gör på dagarna och vilken sorts hemmajobbare du är, så verkar det som att hemmajobbande är här för att stanna!

Bra, tycker jag! Speciellt om det blir som många företag verkar tänka: valfrihet – jobba på plats ett par dagar i veckan och resten hemma, om du vill.

vilken sorts hemmajobbare är du?

Att jobba hemma har många fördelar:

  • man får bra kontroll över sin arbetsdag och kan planera in pauser etc när det passar. Riktigt bra för dom som faktiskt har en plan för sin dag.
  • färre störmoment när man jobbar hemma jämfört med att vara på plats
  • sparar värdefull tid när man slipper pendla

Men sen finns det lite nackdelar också, såklart:

  • enklare att bli isolerad hemma om man inte har så stort umgänge eller bor själv
  • mindre rörelse i vardagen, om man inte tar tag i det själv. Har haft kunder som rör sig mindre än 1000 (!!!) steg om dagen, vilket inte är bra på sikt
  • färre träningspass då många har träningen knuten till jobbet på något vis (kanske görs på vägen från jobbet eller på lunchen)
  • ergonomin kanske inte är på topp, om man inte har en bra arbetsplats. Om detta gäller dig så kolla på tipsen här: Ont i nacken efter allt hemarbete? Ladda ner tips!

Så dom som planerar lite och tar hand om sig själva är definitivt vinnarna. Förlorar blir då dom som inte planerar. Kanske inte helt oväntat 😉

Men vilken typ är du och hur fungerar ditt hemma-jobbar-liv? Gör en quiz och få reda på vilket!

Varning 1!
Ämnet på quizen är ganska seriöst men frågorna lite lättsamma för att det ska bli lite roligare, så ta det inte alltför bokstavligt 🙂Varning 2!
För att få reda på svaret och även få PDF-en med tips för hur man jobbar bättre hemifrån så behöver du fylla i din email adress på slutet. Du kommer även få några mail från den sajten med ditt resultat, men var inte rädd – 150minuter.simplero.se tillhör mig och du kan enkelt avregistrera dig med länken i mailen om du inte vill ha fler mail, inga problem!


Redo? Här kommer quizen!Det finns fler som har tips om hur man klarar av sin hemmadag: